E-novice

Naročite se na e-novice in prvi boste izvedeli za naše posebne ponudbe!

Prijava

Organizacija regat in flotil

Jadranje v flotili je še ena priljubljena oblika najema jadrnice, posebno še, če je vaša posadka malo manj izkušena. V tem primeru gre za organizirano skupino jadrnic (flotila), ki jadrajo skupaj po vnaprej dogovorjenem planu. Jadralne posadke so deležne koristnih navodil in pomoči s strani izkušenih jadralcev na vodilni barki, prav tako pa izkušnje rade delijo tudi posadke med sabo. Flotile so na splošno bolj varne in družabne, čeprav vam vzamejo nekaj samostojnosti in majčkeno posežejo v tisto popolno svobodo.

V zadnjem času so flotile postale zelo fleksibilne in tako privlačne tudi za izkušejnejše jadralce. Pri mnogih flotilah je najbolj od vsega v ospredju družabnost in so organizirane tako, da vsaka posadka izkoristi dan kakor ji najbolje ustreza. Možno je, na primer, da se odločite za čisto svoj plan poti, zvečer pa se pridružite ostalim posadkam na nori zabavi na plaži ali nočnem sidranju v varnem zalivu, če to želite.

Na jadrnici, ki bo vodila flotilo bo vedno izkušena posadka s skipperjem, hosteso in mehanikom. Za vas bodo pripravili privlačen plan destnacij, ki jih boste z jadrnico obiskali ter vam pomagali pri vseh morebitnih težavah. Ravno zaradi prisotnosti izkušenj in znanja na spremljevalni jadrnici, boste lahko v jadralskih podvigih še bolj sproščeno uživali.

Po navadi flotilo sestavlja od 6 do 12 jadrnic in strošek je približno 250 – 300 EUR višji od najema jadrnice same, najbolj pogosto pa se organizirajo na področju Sredozemlja in na Karibih. Ta vrsta jadranja je vedno bolj priljubljena, zato povpraševanje po njem hitro narašča, ponudba flotil pa se tako razširja po vsem svetu.

Če vam je zamisel všeč, se nam oglasite ali pošljite povpraševanje!