E-novice

Naročite se na e-novice in prvi boste izvedeli za naše posebne ponudbe!

Prijava

Hrvaška

Hrvaška se razteza od najbolj vzhodnih robov Alp preko Panonske nižine na severo zahodu in obrežij Donave na vzhodu; centralni del pokriva Dinarsko gorovje, južni deli pa se raztezajo prav do obale Jadranskega morja.

Istra | Kvarner | Dalmacija | Route po Hrvaški

DEJSTVA O HRVAŠKEM JADRANU

Še od antičnih časov sodi Jadransko morje med najpomembnejše plovne poti starih kultur. Kot eno izmed mirnejših morij, brez velikih valov in močnih morskih tokov, z največjo globino 1330 metrov in sicer na samem jugu in s svojo atraktivno obalo skupne površine 138.595km2 ter izjemno prozornostjo celo na globini osupljivih 50 metrov in povprečno temperaturo morja 21°C – 16°C, je hrvaški Jadran idealen kraj za sanjsko navtično avanturo.

Vse tisto, kar ste si od nekdaj želeli, je pravzaprav na dosegu roke, to je dežela čudovite narave in bogate dediščine. Njene lepote so opevane že od davnih časov, od Kasiodorja, ki je pisal o božanskem življenju patricijev na njenih obalah, Danteja, ki je svoje verze pisal očaran nad prizori morske modrine in vse do Georga Bernarda Shawa, ki je prav tukaj našel raj na zemlji.

Oplaknjene s plemenito soljo Jadrana, prebujene z ostrimi vonjavami pinij, sivke in kadulje ter ljubkovane od sonca in nežnega maestrala, so hrvaške obale prav skrivni vrt mediteranske lepote. Kronane z nizom več kot tisoč rajskih otokov so hrvaške obale najčistejše in najmirnejše plaže Mediterana. Ko plujete po tem morju in uživate v čudovitih vizurah, ki jih vdite z morja ali pa potopljeni v kristalno čiste vode romantičnih uval in toplih skal, ali če si spočijete oči, ko se s pogledom dotikate obrisov otokov, združenih v modro neskončnost, boste odkrili zakaj te obale s ponosom nosijo naziv vrhunske božanske kreacije.

Ne obotavljajte se, zaplujte po azurno modrih barvah Jadrana in odkrijte otok, na katerem se nahaja eno izmed zadnjih bivališč zaščitenega beloglavega orla v Evropi. Za resnične zaljubljence v naravo pa majhna opomba: Hrvaška je dežela, v kateri lahko odrinete na morje skupaj s posvojenim delfinom, ali, če imate zares srečno roko, lahko pridete na sled skrivnostni sredozemski medvedki.