E-novice

Naročite se na e-novice in prvi boste izvedeli za naše posebne ponudbe!

Prijava

Grčija

Ko je bilo jadranje ob dalmatinski obali še v povojih, so le redki posamezniki upali na daljša potovanja, npr. ob Italijanski obali do Sicilije, nato pa v Jonsko ali Egejsko morje. Redki jadralci so označili Jonsko morje z rajem na zemlji. Kdor ga je obiskal enkrat, se vedno vrača. Grčija kot pomorska dežela leži med Jonskim in Egejskim morjem, v njenih vodah leži skoraj 800 otokov.  Otočki so razbiti v majhne skupine, vsak ima svoj šarm in lepoto in niti dva si nista enaka. Od beneškega vpliva, ki se odraža na Jonskih otokih, do klasičnega grškega stila na Kikladih. Grčija je lepa dežela prijaznih ljudi.

Za Jonsko morje potrebujete nekaj dopusta, vsaj deset metrov dolgo jadrnico ali hitro motorno jahto, zaa Egej potrebujete nekaj več časa, če plujete iz Jadrana, vendar lahko najamete v vseh grških pristaniščih jadrnice in jahte – pa še rezeracije potekajo iz Slovenije. Jonsko morje je kot ustvarjeno za lepo, brezskrbno plovbo in primerno tudi za začetnike. Grški del Jona obdajajo trije veliki otoki: Levkas, Kefalija in Zakintos. Tam ni velikih valov, vejejo blage sapice, nešteto je varnih zalivov in pristanišč, ravno pravi pogoji za užitke polno jadranje. Voda je brezhibno čista, dobrih gostišč je na pretek, hrana je poceni, sadje, vino, pivo, sladoled in kruh pa lahko kupite v vsakem manjšem zaselku. Stabilno vreme je dobra stran grškega morja, z običajnim poletnim vetrom maestralom – severozahodnik. Poletne nevihte so redke, noči so mirne.

V Grčiji vam ne bo potrebno plačati, če se privežete na obalo oz. na sidro, nobeno otočje ni razglašeno za narodni park, brez omejitev lahko lovite celo z  vodno puško.
Domačini so prijazni in ustrežljivi, pošteni in vedno pripravljeni na stisk roke, zato boste od Grkov dobili samo poštene usluge za svoj denar.